DEN VEGETARISKE FALAFELBURGER

Med dens mellemøstlige oprindelse er falaflen blevet internationalt berømt som lækker streetfood uden kød - og det er bestemt ikke uden grund! Som en magisk fordybelse i den eksotiske verden er denne opskrift den perfekte fejring af mangfoldige smage, raffineret forstærket af Hellmann's Mayonnaise og Harissa puré.


Hovedingrediens 

  • 300 g kikærter
  • 2 løg
  • 2 skiver toastbrød
  • 1 bundt persille
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk mel
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk koriander
  • 1 spsk kommen
  • 2 spsk Hellmann’s Mayonnaise
  • 2 tsk Harissa puré
  • 1 aubergine
  • 1 tomat
  • 20 g margarine eller olie
  • Salat
  • 1 fladbrød
  • Salt (efter behag)
  • Peber

Instruktioner


  1. Læg kikærterne i vand i minimum 24 timer (du kan også bruge kikærter fra dåse (drænet)).
  2. Kør blødgjorte kikærter, løg, ristet brød, persille, bagepulver, mel og hvidløg gennem en kødhakker og tilsæt finthakket koriander, kommen, salt (efter behag) og peber for at tilsætte smag.
  3. Skær auberginen i skiver, tilsæt salt og steg på panden.
  4. Bland Hellmann’s Mayonnaise med Harissa puré.
  5. Form falafelblandingen til bøffer og steg dem langsomt i margarine eller olie.
  6. Del brødet og anret med Harissa mayonnaise, falafel, aubergineskiver, tomater og mayonnaise.

TOP