DEN PERFEKTE BURGERBOLLE

Den ideelle burgerbolle skal være let og luftig så den kan absorbere noget af den lækre smag over eller under den. Du må aldrig glemme, at bollen blot spiller birollen for fyldet. Den skal i den grad være velsmagende, men uden at påvirke den lækre fusion af smage, som den omringer! Sådan her laver du "bare en bolle".


Hovedingrediens

  • 500 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 50 g margarine eller olie
  • 44 g gær (1 terning frisk gær)
  • 225 ml mælk +/-
  • 1 spsk salt

Instruktioner

  1. Sigt melet så bollerne bliver lækre og ’fluffy’.
  2. Lav en fordybning i midten af melet og hæld det lunkne mælk, sukker, salt og gær i.
  3. Ælt dejen godt og dæk den med et viskestykke og lad den hæve i en times tid på et varmt sted.
  4. Når dejen er blevet dobbelt så stor, tager du den ud af skålen ælt den igen med hænderne.
  5. Del den op i 6-8 lige store boller.
  6. Pensl dem med vand og drys med sesamfrø eller anden topping efter eget valg.
  7. Lad dem stå i ca. 30 minutter.
  8. Igen skulle bollerne gerne have hævet til dobbelt størrelse.
  9. Pensl med mælk og placer dem i en forvarmet ovn ved 180° C.
  10. Bagetiden er 25-35 minutter. Tag dem du og nyd dem!

TOP