Manakish – Libanesisk ‘Pizza’

Manakish betegnes ind i mellem som det libanesiske køkkens svar på pizza og består af hvededej toppet med timian, ost eller kødfars. I Libanon spises den oftest til morgenmad, men den passer også godt til et mellemmåltid eller frokost.
  • Forberedelsestid

    10 Minutes

  • Tilberedningstid

    10 Minutes

INGREDIENSER

  • 200 gram hakket lammekød eller anden fars
  • 1 løg skåret i små tern
  • 2 tsk spidskommen malet
  • 1 spsk ras el hanout
  • 2 gram citronskal friskrevet
  • 3 fed hvidløg knuste
  • 1/2 dl persille hakket
  • 1 spsk Knorr kødfond
  • 1 tynd pizzabund kit/færdiglavet
  • 2 spsk harissakrydderi
  • 2 dl flåede dåsetomater hakkede
  • 200 gram halloumi revet
  • bagepapir

Ved servering

  • Hellmann’s Garlic & Herb

FREMGANGSMÅDE

  1. Sæt en bageplade i ovnen og forvarm til 225 grader.

  2. Brun farsen med løg, hvidløg, spidskommen og ras el hanout. Tilsæt citronskal, kødfond og persille.

  3. Læg pizzabunden på et stykke bagepapir.

  4. Bland harissa og flåede, hakkede tomater. Smør harissa-saucen ud på dejen og kom den stekte fars ovenpå. Afslut med revet ost. Tag den varme bageplade ud af ovnen og placér pizza og bagepapir på den. Bag manakishen i ovnen i 7-10 minutter. Brødet skal blive hvidt og blødt men ikke få farve.

  5. Servering: servér friskbagt og top med Hellmann’s Garlic & Herb. Skær ud som pizza eller fold den.