Skip to:
 
                 Pita med falafel
-  
20 Minutes
Cooking Time
 -  
Let
Difficulty
 -  
20 Minutes
Prep Time
 -  
4 People
Serves
 
INGREDIENSER
- 6 falafelkugler efter eget valg eller (se separat falafelopskrift)
 - 1/2 kop rødkål revet
 - 1 gulerod revet
 - 1 håndfuld finthakket salat
 - 5 radiser i tynde skiver
 - 2 friske grønne chilier
 - 3 korianderkviste
 - 3 skefulde Hellmann's Vegan mayonnaise
 - Falafel: 1 kikærter på dåse (skyllede, drænede og duppet tørre)
 - 3 kviste frisk persille hakket (eller koriander)
 - 3 kviste koriander hakket
 - 1 fed hvidløg hakket
 - 1 forårsløg hakket
 - 1 spsk rå sesamfrø
 - 1 tsk Falafel Spice Mix
 - 1/4 tsk havsalt og sort peber (eller efter smag)
 - 1 - 2 spsk mel
 - 3 - 4 spsk olie til madlavning (eller anden smagsneutral olie, der kan tåle høje temperaturer)
 
FREMGANGSMÅDE
-  
Riv rødkål og gulerødder fint. Skær radiserne i tynde skiver.
 -  
Skyl salat og koriander.
 -  
Varm falaflerne og pitabrødet op. Fyld pitabrødet med et lag Hellmann's® Vegan mayonnaise og falafel, rødkål, gulerod, salat, radiser og chili. Pynt med koriander. Velbekomme!
 -  
Vejledning: Tilsæt kikærter, persille, koriander, forårsløg, hvidløg, sesamfrø, falafel-krydderiblanding, salt, peber i en foodprocessor eller blender, og blend ingredienserne sammen. Skrab siderne efter behov, indtil det hele er godt blandet sammen.
 -  
Tilsæt 1 spsk. (~8 g) mel ad gangen, og blend for at samle blandingen, indtil den ikke længere er våd, og du kan forme dejen til en kugle, uden at den hænger fast i hænderne. Smag til med krydderierne efter behov.
 -  
Hæld over i en røreskål, tildæk og sæt skålen i køleskabet i 1-2 timer for at gøre den fast. Tip: Hvis du har travlt, kan du afkøle blandingen i fryseren i 45 minutter.
 -  
Når dejen er kølet af, form forsigtigt 11-12 små bøffer (ca. 30 g i vægt) (juster mængden, hvis opskriften ændres).
 -  
Opvarm en stor pande ved medium varme, og hæld tilstrækkeligt med olie i til at dække panden godt – ca. 2 spsk. (30 ml). Sving panden rundt, så den helt dækket af olie. Læg falafelbøfferne på den varme pande, og steg dem, indtil de er stegt på hver side. Velbekomme!
 
NÆRINGSSTOFFER
- Amount per Serving
 
| Title | Amount per Serving | 
|---|