Pita med falafel

Pita med falafel

Pita med falafel er den perfekte mellemøstlige ret, der kan forvandle ethvert måltid fra traditionelt til ekstraordinært. Vælg dine foretrukne falafler/bøffer.
  • Forberedelsestid

    20 Minutes

  • Tilberedningstid

    20 Minutes

INGREDIENSER

  • 6 falafelkugler efter eget valg eller (se separat falafelopskrift)
  • 1/2 kop rødkål revet
  • 1 gulerod revet
  • 1 håndfuld finthakket salat
  • 5 radiser i tynde skiver
  • 2 friske grønne chilier
  • 3 korianderkviste
  • 3 skefulde Hellmann's Vegan mayonnaise
  • Falafel: 1 kikærter på dåse (skyllede, drænede og duppet tørre)
  • 3 kviste frisk persille hakket (eller koriander)
  • 3 kviste koriander hakket
  • 1 fed hvidløg hakket
  • 1 forårsløg hakket
  • 1 spsk rå sesamfrø
  • 1 tsk Falafel Spice Mix
  • 1/4 tsk havsalt og sort peber (eller efter smag)
  • 1 - 2 spsk mel
  • 3 - 4 spsk olie til madlavning (eller anden smagsneutral olie, der kan tåle høje temperaturer)

FREMGANGSMÅDE

  1. Riv rødkål og gulerødder fint. Skær radiserne i tynde skiver.

  2. Skyl salat og koriander.

  3. Varm falaflerne og pitabrødet op. Fyld pitabrødet med et lag Hellmann's® Vegan mayonnaise og falafel, rødkål, gulerod, salat, radiser og chili. Pynt med koriander. Velbekomme!

  4. Vejledning: Tilsæt kikærter, persille, koriander, forårsløg, hvidløg, sesamfrø, falafel-krydderiblanding, salt, peber i en foodprocessor eller blender, og blend ingredienserne sammen. Skrab siderne efter behov, indtil det hele er godt blandet sammen.

  5. Tilsæt 1 spsk. (~8 g) mel ad gangen, og blend for at samle blandingen, indtil den ikke længere er våd, og du kan forme dejen til en kugle, uden at den hænger fast i hænderne. Smag til med krydderierne efter behov.

  6. Hæld over i en røreskål, tildæk og sæt skålen i køleskabet i 1-2 timer for at gøre den fast. Tip: Hvis du har travlt, kan du afkøle blandingen i fryseren i 45 minutter.

  7. Når dejen er kølet af, form forsigtigt 11-12 små bøffer (ca. 30 g i vægt) (juster mængden, hvis opskriften ændres).

  8. Opvarm en stor pande ved medium varme, og hæld tilstrækkeligt med olie i til at dække panden godt – ca. 2 spsk. (30 ml). Sving panden rundt, så den helt dækket af olie. Læg falafelbøfferne på den varme pande, og steg dem, indtil de er stegt på hver side. Velbekomme!