Pita med falafel

Pita med falafel

Pita med falafel er den perfekte mellemøstlige ret, der kan forvandle ethvert måltid fra traditionelt til ekstraordinært. Vælg dine foretrukne falafler/bøffer.
  • 20 Minutes

    Cooking Time

  • Let

    Difficulty

  • 20 Minutes

    Prep Time

  • 4 People

    Serves

INGREDIENSER

  • 6 falafelkugler efter eget valg eller (se separat falafelopskrift)
  • 1/2 kop rødkål revet
  • 1 gulerod revet
  • 1 håndfuld finthakket salat
  • 5 radiser i tynde skiver
  • 2 friske grønne chilier
  • 3 korianderkviste
  • 3 skefulde Hellmann's Vegan mayonnaise
  • Falafel: 1 kikærter på dåse (skyllede, drænede og duppet tørre)
  • 3 kviste frisk persille hakket (eller koriander)
  • 3 kviste koriander hakket
  • 1 fed hvidløg hakket
  • 1 forårsløg hakket
  • 1 spsk rå sesamfrø
  • 1 tsk Falafel Spice Mix
  • 1/4 tsk havsalt og sort peber (eller efter smag)
  • 1 - 2 spsk mel
  • 3 - 4 spsk olie til madlavning (eller anden smagsneutral olie, der kan tåle høje temperaturer)

FREMGANGSMÅDE

  1. Riv rødkål og gulerødder fint. Skær radiserne i tynde skiver.

  2. Skyl salat og koriander.

  3. Varm falaflerne og pitabrødet op. Fyld pitabrødet med et lag Hellmann's® Vegan mayonnaise og falafel, rødkål, gulerod, salat, radiser og chili. Pynt med koriander. Velbekomme!

  4. Vejledning: Tilsæt kikærter, persille, koriander, forårsløg, hvidløg, sesamfrø, falafel-krydderiblanding, salt, peber i en foodprocessor eller blender, og blend ingredienserne sammen. Skrab siderne efter behov, indtil det hele er godt blandet sammen.

  5. Tilsæt 1 spsk. (~8 g) mel ad gangen, og blend for at samle blandingen, indtil den ikke længere er våd, og du kan forme dejen til en kugle, uden at den hænger fast i hænderne. Smag til med krydderierne efter behov.

  6. Hæld over i en røreskål, tildæk og sæt skålen i køleskabet i 1-2 timer for at gøre den fast. Tip: Hvis du har travlt, kan du afkøle blandingen i fryseren i 45 minutter.

  7. Når dejen er kølet af, form forsigtigt 11-12 små bøffer (ca. 30 g i vægt) (juster mængden, hvis opskriften ændres).

  8. Opvarm en stor pande ved medium varme, og hæld tilstrækkeligt med olie i til at dække panden godt – ca. 2 spsk. (30 ml). Sving panden rundt, så den helt dækket af olie. Læg falafelbøfferne på den varme pande, og steg dem, indtil de er stegt på hver side. Velbekomme!

NÆRINGSSTOFFER

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving