Hos Hellmann's lægger vi vægt på frisk og velsmagende mad, og hvor den kommer fra.

Som det førende mayonnaisemærke i Danmark  har vi ansvaret for at forsyne de mennesker, der elsker vores produkter, med tilbehør, der ikke kun smager godt, men også er en styrke i sig selv. Kort sagt tror vi på ægte smag og mindre affald, og det er derfor, vi er engagerede i at håndtere emballageaffaldet fra vores produkter. Nedenfor får du mere at vide om det generelle plastikproblem, hvad vi gør ved det, og hvad du kan gøre for at hjælpe.

Plastikproblemet

Det globale plastikproblem er en udfordring, vi er nødt til at løse. Selvom plastik har mange fantastiske kvaliteter, betyder de nuværende produktionsmetoder, at mange produkter kun er fremstillet af engangsplastik. Der er ingen klare retningslinjer for, hvordan og hvor det skal bortskaffes, og i mange lande er infrastrukturen for genbrug ikke på plads til at genindføre materialet i produktionen. Som en del af et bredere initiativ fra Unilever gør Hellmann's gradvist sin emballage genanvendelig, men problemet på verdensplan er meget større end blot én virksomhed, og det ligger i selve plastikken.

Problemer relateret til genbrug, som industrien står over for i dag:

plastproblemet Hellmanns

Genbrug afhænger fuldstændig af de tilgængelige teknologier. Den plastik, der kan genanvendes i dag, er gennemsigtig PET (Hellmann's mayonnaiseflasker), PP og PE. Men fleksible laminater (Doypack-poser og breve) genanvendes ikke.

plastproblemet Hellmanns

Hver gang PET-plastik genanvendes, gennemgår materialet en “downcycling"-proces og mister værdi. På et tidspunkt kan plastikken ikke længere genbruges. 

plastproblemet Hellmanns

Genbrug af farvet PET ville resultere i mørke, uigennemsigtige flasker uden kommerciel tiltrækningskraft, hvilket betyder, at genbrugsindustrien ofte ikke indsamler den.

plastproblemet Hellmanns

Fødevareindustriens strenge krav til indkøb af plastik kan gøre genbrugt PET-produktion mere arbejdskrævende og begrænse plastikleverandører, så dette materiale bliver mindre tilgængeligt og dyrere. 

Se, hvad vi gør ved plastikproblemet

Hvad vi gør ved det

plastproblemet Hellmanns
  • Den nye genbrugsflaske er fremstillet af 100 % fødevaresikkert plastikmateriale og har en lidt mørkere farve end den tidligere emballage.
  • Unilever har forpligtet sig til at sikre, at 100 % af plastikemballagen er designet til at kunne genbruges fuldt ud, være genanvendelig eller komposterbar inden 2025, og Hellmanns indsats vil bidrage til at understøtte denne forpligtelse.

 

Det er kun begyndelsen på Hellmann's rejse mod at reducere plastikaffald. 

Hellmann's, vi kæmper for maden og planeten.

Sådan kan du hjælpe

plastproblemet Hellmanns

1. DET HELE BEGYNDER MED DIT KØB

Hvorfor skal jeg prioritere at købe produkter, der bruger 100 % genbrugsplastik? Hvad er fordelene?

Hver gang du vælger Hellmann's, støtter du os i at skabe en verden med mindre spild. Brug af genbrugsplastik har følgende miljømæssige fordele: 

  • Reducerer antallet af flasker, der sendes på lossepladsen 
  • Understøtter genbrugsinfrastruktur 
  • Er mindre afhængig af naturressourcer som råolie 
  • Kræver mindre energi og efterlader et lavere CO2-aftryk

 

Se vores produkter

 

2. TØM DIN HELLMANN'S FLASKE, FØR DU SMIDER DEN UD

Vi opfordrer dig til altid at bruge den sidste del af din Hellmann's, så du hjælper os med at garantere, at mad- eller emballagespild undgås.

 

 3. GENBRUG DIN FLASKE

Hvordan skal forbrugerne genbruge de nye flasker?

Forbrugerne kan genbruge hele Hellmann's mayonnaise-plastikflasken uden hætte ved at følge de lokale kommunale retningslinjer for genbrug.

Ved at følge disse tre enkle trin hjælper du os allerede med at gøre planeten til et sted med mindre spild.

Tak, fordi du deltog i denne rejse med os. Vi glæder os til at bo i en verden, hvor vi kan nyde Hellmann's ægte smag uden at bekymre os om plastikaffald.

Hellmann's, vi kæmper for maden og planeten.